چه رنگ لباس شما را جوان تر نشان می دهد؟
آیا شما به رنگ لباسی که میپوشید اهمیت می دهید؟ آیا میدانید که رنگ لباس شما تاثیر مستقیمی بر افرادی دارد که شما با آنها در تماس هستید و میتواند بسیاری از تصورات ذهنی آنها را درباره شما بسازد؟ آیا تا به حال به رنگ لباس دوستانتان و تاثیری که بر چهرۀ آنها داشته است دقت کرده اید؟ کدام رنگ آنها را جوانتر و کدام رنگ پیرتر از سن واقعیشان نشان می دهد؟
آیا از روانشناسی رنگ ها و تاثیرات بسیاری که در زندگی ما دارند چیزی می دانید؟ امروز لباستان چه رنگی بود و با آن کجا رفته بودید؟ آیا انتخاب لباسی با آن رنگ دلیل خاصی داشت؟ این سوالها و بسیاری دیگر دربارۀ لباس و رنگ آن که شاید به ذهن شما برسد ما را وارد بحثی جذاب پیرامون رنگ ها و نقش آنها در زندگی ما می کند.
رنگ های اعجاب آور که دور و بر ما هستند!
روانشناسان معتقدند انسانها میان رنگ ها و به یاری آنها کار و زندگی می کنند و می اندیشند وچه بخواهند چه نخواهند در نظامی از رنگ ها گرفتار هستند. این رنگ ها هستند که سرچشمه بسیاری از احساسات آن ها را تشکیل می دهد و در بسیاری از موارد فرمان زندگی آنها را در دست دارد.
انسانها از نخستین روزهای حیات و از زمانی که برای اولین بار چشم های خود را به روی جهان و طبیعت باز میکنند در احاطه رنگ ها هستند. با رنگ ها حرف میزنند، احساساتشان را با آنها بیان میکنند و تاثیرات فراوانی در زندگی خود از آنها می گیرند. به عقیده دانشمندان تاثیر رنگ ها بر زندگی، حتی زمانی که انسان به آنها توجه لازم و کافی را ندارد نیز بسیار زیاد است.
رنگ ها را می توان نیروهایی دانست که روی انسان تاثیر می گذارند و احساس متفاوتی را در او به وجود میآورند. غم ،شادی، راحتی و ناراحتی، فعالیت، سکون و… همه و همه میتواند با رنگ ها ارتباط داشته باشند. نمیتوان جهانی بدون رنگ را تصور کرد. همه ارتباطات انسان ها با کمک رنگ ها انجام میگیرد. تاثیر رنگ در زندگی را میتوان به تاثیر موسیقی تشبیه کرد. همان گونه که شنیدن آواهای موسیقی گاهی شادی بخش و گاهی غم انگیز است، رنگ ها نیز چنین اثراتی را بر جا میگذارند.
با تمام اهمیتی که رنگ ها در جهان خلقت و زندگی ما انسان ها دارند، هنوز ماهیت و چیستی آنها روشن نیست وابهامات زیادی در ارتباط با آنها وجود دارد. آیا رنگ ها بخش های عینی از واقعیت هستند، یا ویژگی هایی از مواد مانند شکل واندازه هستند؟ آیا رنگ ها موضوعاتی ذهنی هستند که مانند درد فقط باید از راه تجربه به آنها دست یافت. این ها و پرسش های بیشمار دیگری درباره رنگ ها مطرح است که کسی پاسخ آنها را نمی داند.
تقسیم بندی رنگ لباس
رنگ ها را می توان بر اساس معیارهای گوناگونی تقسیم بندی کرد. رنگ های اصلی شامل زرد، قرمز و آبی است. این سه رنگ از ترکیب هیچ رنگ دیگری درست نمی شوند و برای همین به آنها رنگ های اصلی می گویند. در کنار آنها باید به رنگ های مکمل که از ترکیب رنگ های اصلی درست می شوند اشاره کرد. رنگ های مکمل شامل بنفش، نارنجی و سبز هستند. شما برای رنگ لباس خود چه انتخابی دارید؟
دانش پیرامون رنگ ها، طیف وسیعی از علوم گوناگون را در حوزه های طبیعی و علوم انسانی چون فیزیک وشیمی و روانشناسی تشکیل میدهد. در هر یک از این علوم رنگ ها به انواع گوناگونی تقسیم شده و در ارتباط با ویژگی خاصی از آنها بحث میشود. یکی از این ویژگیها و معیارها دمای رنگ هاست که آگاهی از آن به ما کمک میکند تا در انتخاب رنگ ها برای امور روزمره زندگی مان که نوع لباس وپوشش را هم شامل میشود، با مهارت بهتری عمل کنیم.
رنگ ها به لحاظ دمایی به دو دسته رنگ های گرم و رنگ های سرد تقسیم میشوند. زرد، سبز، قرمز و بنفش در ردیف رنگ های گرم و آبی ـ سبز و آبی ـ بنفش رنگهای سرد میباشند. رنگهای گرم القاءکننده گرمی و راحتی، و رنگهای سرد آرام و راحت هستند. رنگهای سرد ممکن است به شکل غیر صمیمی و بیتکلف و ساده نیز دیده شوند.
رنگ ها هم روانشناسی دارند!
رنگ ها آنقدر در زندگی انسان اهمیت دارند که جای ویژهای را در روانشناسی باز کرده اند. برای استفاده بهتر از رنگ ها باید با روانشناسی آن ها آشنا بود. اما روانشناسی رنگ ها چیست؟ به طور کلی روانشناسی رنگ ها یعنی مطالعه آنها به عنوان عامل تعیین کننده رفتار انسان، یعنی چگونگی برداشت هایی که انسانها از آنها دارند، اما شیوۀ درک آن مبهم است.
به بیان ساده، روانشناسی رنگ یعنی مطالعه چگونگی تاثیر رنگ ها بر روحیه و احساسات. بنابراین برای اینکه بدانیم چه رنگ هایی در لباس ما با تاثیر بر دیگران موجب القای روحیه وحال وهوای جوانی در طرف مقابل میشود، باید با این مقوله آشنا باشیم.
روانشناسی رنگ ها، شاخه ای از علم روانشناسی است که هدف آن بررسی موضوع ماهیت هر رنگ، ارتباط با رنگ های دیگر، میزان تاثیر گذاری رنگ ها بر افراد و افزایش قدرت نفوذ است. نگران نباشید لازم نیست حتما رشته روانشناسی خوانده باشید تا بتوانید با قدرت معجزه آسای رنگ ها در زندگی روزمره آشنا شوید و از آن استفاده کنید.
ما اینجا در سایت گالری مانتو میرداماد به طور خلاصه قدرت برخی از رنگ ها و میزان نفوذ آن ها را برای شما شرح می دهیم و سپس به رنگ هایی که استفاده ازآن ها در لباستان شما را جوان تر نشان می دهد میپردازیم. از رنگ های اصلی وپرکاربرد شروع می کنیم.
ـ رنگ قرمز نماد و سمبل زندگی و نیروی حیات، نشاط و سرزندگی، تحرک و فعالیت، پشتکار و سخت کوشی، خلاقیت و نوآوری، انرژی و نشانۀ اعتماد به نفس و خود باوری، بلند نظری و بلندپروازی و خودمحوری و طغیان عواطف و احساسات، خشم، سلطه طلبی و برتریجویی و شور، و از همه مهمتر نشانۀ عشق وحرارت وصمیمیت می باشد.
رنگ قرمز
ـ رنگ آبی به شما انگیزه می دهد، آرامتان میکند و نشاط و رضایتمندی را در شما ایجاد می کند. اگر شما اهل آرامش درونی وسکوت و مراقبه و تفکر و تعقل باشید، از فضاهای با رنگ آبی لذت می برید و با این رنگ به سکون متمرکز می رسید.
رنگ سبز
ـ رنگ سبز نشانۀ سازگاری و تعامل است. به فرهنگ سنتی گرایش دارد و عزم واراده و پشتکار شما را برای انجام کار بیشتر می کند. سبز ثبات عقیده و خودآگاهی شما را پرورش می دهد و موجب بروز احساس غرور و برتری جویی نسبت به دیگران در زمینه های مادی، تحصیلی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی می شود. به طور کلی رنگ سبز تعدیل کننده اختلالات روانی مانند عصبیت، پرخاشگری، اضطراب، تشویش، بیقراری، خستگی، و افسردگی است.
رنگ سفید
_سفید نماد عصمت،پاکی و خلوص است. شفاف و روشنی بخش است و افکار و احساسات را پالایش میکند. تقویت کنندهی استعداد های خلاق و بالقوه، عامل برقراری تعادل و توازن، عامل سکون و سکوت و آرامش بخش و انبساط خاطر میآورد. محرک نشاط و سرزندگی و موفقیت و شکوفایی، و بیانگر حقیقت و پارسایی و نشانه صلح، رحمت، دوستی و آزادی است.
رنگ قهوه ای
قهوه ای گرم و خنثی است و احساس آسایش، راحتی و امنیت به شما میدهد. نشان دهنده سادگی و صفا آرامش است و حس صمیمیت را در شما به وجود می آورد. افرادی که بیشتر از این رنگ استفاده می کنند قابل اعتماد، صادق، امین، خانواده دوست، مهربان و مسئولیت پذیر به نظر میرسند. قهوه ای گرم و راحت است و اگر به عنوان رنگ کاغذ دیواری انتخاب شده باشد، به محیط خانه آرامش میبخشد و حس گرما، محبت، آسایش وامنیت را به وجود میآورد.
رنگ زرد
ـ رنگ زرد را نماد عقلانیت، منطق، و ترقی خواهی میدانند. سمبل نور و روشنایی، شادمانی، اشتیاق، انرژی، مثبتاندیشی، خلاقیت و ذهن برتر است. علاقهمندان رنگ زرد معمولا نوآور و خلاق هستند، در روابط اجتماعی با دیگران ثابت قدم هستند، به اصول اخلاقی معتقد و مقیدند.گذشت می کنند و بخشندهاند. در رفع کدورت ها پیشقدم می شوند. اهل تغییر و تحول در زندگی هستند و بامعرفت و گذشت و شاد هستند.
رنگ لباس نارنجی
ـ نارنجی، نشانه غرور و افتخار است و مبین علم و دانش، دوستداران رنگ نارنجی اهل سازش و تعامل سازگاریاند. با همه ی سلیقه ها و گرایش ها میسازند، خوشاخلاقند و در عین حال بلند پرواز و جاهطلب و خطرپذیر.
ـ رنگ نارنجی، افسردگی، خستگی و بیرمقی را رفع میکند و تقویت کنندهی اعتماد به نفس و نشاط است.
رنگ سیاه
ـ و اما رنگ سیاه، علاقه مندان به این رنگ یا افسردهحال و ناامید و عصبی هستند، و یا اینکه دچار غرور و شدهاند. گرایش به افکار پوچ و بیهوده دارند و احساس بیانگیزگی و بی حوصلگی می کنند. ضد خلاقیت و نوآوری وپیشرفت هستند.
حالا که با ویژگی های روانشناسانه انواع رنگ ها آشنا شدهاید بهتر میتوانید در جهت خواسته ای که دارید، رنگ
مورد علاقه ی لباس خود را انتخاب کنید. به طور کلی برای انتخاب رنگ لباس معیار های گوناگونی چون رنگ پوست، سلیقه ی شخصی، متناسب بودن با سایر پوشش ها، مانند کفش، مکان استفاده از آن و… وجود دارد.
اما رنگ های جوانی کدامند؟ شور و شوق که از نشانه های جوانی است نشان میدهد.
بررسی رنگ لباس شاد
-
رنگ ارغوانی
ارغوانی رنگی میان بنفش و زرشکی است که از مخلوط کردن رنگ های سرخ و آبی به دست می آید. رنگ ارغوانی همیشه با خانواده های سلطنتی در ارتباط بوده است و از دوران قدیم رنگ مورد علاقه امپراتورهای و اشراف بوده است این رنگ بیشتر به خانمها می آید. جلوۀ شاد و چشمگیر ارغوانی، هرکسی را جوانتر از سنی که دارد نشان می دهد.
-
رنگ فیروزه ای
فیروزه ای رنگی است میان طیف سبز و آبی. کافی است این رنگ شما را یاد سنگ فیروزه بیاندازد تا خوشبینی آن، احساس خوبی در شما به وجود آورد. فیروزه ای نماد آرامش فکری و ذهنی هم هست. درخشش این رنگ به ویژه اگر در کنار انواع رنگ های بژ به کار رود رایحه ای جوانی را از شما صاتع می کند.
-
قرمز
قرمز علاوه بر این که رنگ جذابی است، به دلیل انرژی فوقالعاده ای که دارد باعث می شود تا شما از آنچه هستید جوانتر به نظر برسید. به ویژه اگر در کنار لباس های قرمز از رنگ های خنثی نیز استفاده کنید، جذابیت شما رنگ لباس شما دوچندان می شود.
-
صورتی
در بحث از رنگ های جوانی ها، نباید رنگ صورتی را فراموش کرد، به ویژه صورتی کمرنگ را که بسیار جذاب است. صورتی در اصل یک قرمز کم رنگ است و تمام ویژگی های قوی رنگ قرمز را در خود دارد. صورتی رنگی زنانه است و پسرها از آن دوری می کنند. آرام بخش بودن این رنگ و بشاشیت و طراوتی که به شما می دهد یادآور ویژگی های دلخواه جوانی است. در روانشناسی رنگها، صورتی نماد شادی و خلاقیت و نوآوری و ایجاد احساس کودکانه در افراد است.
در کنار رنگ های روشن که می تواند شما را جوانتر نشان بدهد، نباید از رنگ های تیرهای که چنین ویژگی دارند نیز غافل شوید. رنگ پر ابهت سرمه ای یکی از آنهاست. ویژگی اصلی سرمه ای در لباس این است که تصویری سرزنده از شما ارائه می دهد، به ویژه ستهای آن با ترکیب رنگ های سفید، شما را جوان و شاداب نشان می دهد.
سخن پایانی
به طور کلی باید بدانید که رنگ ها همه جا هستند و ما چه بخواهیم و چه نخواهیم تاثیرات خود را بر زندگی می گذارند. ما می توانیم از رنگ ها به دلخواه و برای هدف خودمان استفاده کنیم. یکی از جاهایی که بیشترین استفاده را می توان از رنگ ها کرد، در نوع پوشش و لباس است.
رنگ لباس ها و چگونگی ست آنها این قابلیت را دارد تا ما را جوانتر از سن واقعی و یا مسن تر نشان دهد. بنابراین انتخاب رنگ برای لباس اهمیت بسیاری مییابد. در انتخاب رنگ برای لباس عوامل زیادی نقش دارد، آگاهی از روانشناسی رنگها و کیفیت تاثیر گذاری آنها بر افراد یکی از پیش زمینه های مهمی است که به ما کمک می کند تا رنگ دلخواه را برای تاثیرگذاری مدنظرمان در لباس انتخاب کنیم.
رنگ های زیادی هستند که چهرهی ما را از آنچه هستیم جوانتر نشان می دهند که مهمترین آنها رنگ های فیروزها ی، ارغوانی، صورتیروشن و قرمز است.
اما در کنار رنگ های گوناگونی که تاثیرات فراوانی بر زندگی ما دارند، فراموش نکنیم آنچه که می تواند ما را شاد کند و به سعادت حقیقی برساند رنگ صفا و معرفتی است که باید به قلب های خودمان بزنیم. رنگی که خانۀ دل را روشن و با صفا می کند و بر هر رنگ دیگری فائق می آید.
ممنون که تا انتهای مقاله با گالری مانتو میرداماد همراه بودین لطفا نظرات پیشنهادات خود را با درمیان بگذارید و اگر سوالاتی در مورد بحث رنگ لباس و یا خرید مانتو داشتید می توانید با ما از طریق سایت در ارتباط باشید تا پاسخ خود را از مشاوران ما دریافت کنید.